Stuguthyrning på Möja 

Hus och stuguthyrning i skärgården. 

Bo hos oss och din vistelse på Möja blir oförglömligt trevlig!

Välkommen till Sjöbergs retreat! 


Hej, jag heter Linda Sjöberg. 2019 startade jag Sjöbergs retreat tillsammans med min man Linus. Vi introducerade Glamping här på Möja med det ursprungliga Sjöbergs retreat som låg vackert vid havet intill Möjas naturreservat. Vi har nu stängt Glamping verksamheten permanent eftersom vi bygger vårt nya hem på tomten.

För 2024 erbjuder vi istället vårt tidigare hem och komplements byggnad för uthyrning. Dessa två hus ligger på en generös tomt om 5.000m2 i Långvik som är öns absolut mysigaste by här på Möja. Boendet erbjuder ett härligt och rymligt huvudhus med tre sovrum fördelade på två plan (1-6 pers) Samt en trevlig helt nyrenoverad komplementsbyggnad "gäststugan" med ett sovrum och ett loft.(1-4 pers) De två husen hyrs ut separat. Du har en kort promenad eller cykeltur till närmaste ställe för att ta ett dopp i havet eller en av öns tre insjöar. I byn Långvik hittar du även den ena av öns två livsmedelsbutiker. I byn finns även den mysiga och populära restaurangen "Jeppes" Du kan läsa mer om vad du kan göra, handla och äta på www.visitmoja.se

Minsta vistelse är 3 nätter. I kalendern hittar du tillgänglighet för varje vecka.

Möja - Skärgårdens trevligaste resmål!

Möja myllrar av liv under sommaren. Här bor cirka 300 personer året runt. Det finns en lanthandel, museum, pub, kaféer och flera restauranger. I byn Berg hittar du de flesta restaurangerna samt Möja dansbana som är öns självklara samlingspunkt, med många trevliga aktiviteter. 

restauranger på möja

Du kan lätt gå ut och äta då Wikströms fiskrestaurang serverar nyfångad fisk året runt ca 1,5 km från stugan och det finns ett trevligt litet värdshus (Jeppes Gästgiveri) mitt i Långviks by, nära huset. Där serveras god mat i mysig miljö och de säljer oftast även färskt bröd.

aktiviteter på möja

Möjas vackra skärgårdsnatur är perfekt avkoppling och upplevelse med fina markerade vandringsleder och slingrande grusvägar för promenader och cykelturer. På Visit Möja hemsida finner du all möjlig nyttig information samlad för att underlätta för besökare att planera sin vistelse på Möja. Det finns även möjligheter att nyttja Möjas kajakuthyrning hos Möja Outdoor. Här finns även möjlighet att hyra mindre båtar och vattenskotrar. Samma företag arrangerar även guidade turer i skärgård runt Möja.

bada på möja

Inom 10 minuters gångavstånd från din stuga finns en underbar liten sjö med klippbad. Här är vattnet badvarmt från maj till september. Även inom 10 minuters promenad från stugan åt andra hållet finns tillgång till havsbad.

matbutiker på möja

Mataffären i Långvik är öppen under sommaren och öppnar midsommarveckan. Livsmedelsbutiken Coop i Berg, cirka 5 km bort, den har öppet året runt och är ombud för Systembolaget (alkohol) samt Apoteket (mediciner) och postombud. Du kan även beställa matleveranser från Mathem som levererar direkt till ångbåtsbryggan i några hundra meter från huset. Tänk på att alla mat och drycks beställningar måste göras i god tid före önskat leveransdatum.

TA dig runt på möja

Du tar dig enkelt dit med hustes cyklar på den fina grusvägen eller åka med Permobilen som har fasta turer över ön hela sommaren. 

resa till möja

Till Möja kommer du endast med båt och det går inga bilfärjor till ön. Passagerarbåtar avgår från centrala Stockholm flera gånger dagligen under högsäsong. Det finns även möjlighet att hyra en egen taxibåt, för en lite exklusivare transport ut till Möja. 

privat taxibåt transfer till möja

För boende hos oss på Sjöbergs retreat finns avtal med watertaxi stockholm som innebär privat båtresa med egen taxibåt till Möja samt transport av gäster och bagage på ön hela vägen fram till huset där er husvärd tar emot och checkar in er.

priser - privat taxibåt transfer till möja

Pris för privat båttaxi paket enligt ovan är följande: Alternativ 1: Från Sollenkroka Brygga på Djurö/Värmdö 2.500kr Alternativ 2: Från Åsättra brygga på Ljusterö 3.000kr Alternativ 3: Från Waxholm 4.000kr Alternativ 4: Från Strandvägen, Stockholm city 5.500kr

Möja

ÖN VID HORISONTEN


 

Stuguthyrning Möja

"Välkommen till Möja - pärlan i Stockholms skärgård!

Drömmer du om en avkopplande semester i naturskön miljö?
Då är våra charmiga stugor på Möja det perfekta valet för dig!

Skärgårdsliv och naturnära äventyr

Välkommen till Möja, en pärla bland Stockholms skärgårdsöar där skärgårdsliv och naturnära äventyr väntar. Om du söker en avkopplande vistelse omgiven av havet och en genuin skärgårdsmiljö är Möja det perfekta resmålet. Här är allt du behöver veta för att planera din resa och hitta det perfekta boendet genom Stugknuten.

Möja – Utforska skärgårdens charm

Möja, beläget i norra delen av Stockholms skärgård, erbjuder en unik atmosfär och en mängd natursköna upplevelser. Några höjdpunkter att utforska inkluderar:

  • Möja Kyrka: En charmig träkyrka med anor från 1600-talet, omgiven av grönskande trädgård.

  • Bergshamn: Öns huvudort med små butiker, kaféer och en avslappnad atmosfär.

  • Strandpromenader: Ta en avkopplande promenad längs öns vackra stränder och njut av havsutsikten...

Bo och övernatta på Möja

På Möja finns ett fåtal boenden för besökare så under högsommaren blir det ofta fullbokat tidigt på året. Men vår, sensommar och höst är det ofta lugnt och fridfullt i skärgården. Många privatpersoner hyr ut stugor och det finns några organiserade boenden


Besök gärna webbplasterna för våra övriga verksamheter

watertaxistockholm.se
Pålitlig och prisvärd båt taxi i Stockholm och Möja skärgården
 

stockholmwatertaxi.nu
Affärsresor, sightseeing och privata transfers i Stockholm och skärgården


sjobergsretreat.se
Stuguthyrning, Mysigt boende på Möja i Stockholms skärgård

djstockholm.se
Stockholms mest pricksäkra & tillmötesgående Dj´s

swedebeat.se
Skandinaviens ledande leverantör av Musik- och gruppträningslösningar för hälsa och fitness

fitnessmusiq.com
Europas största producent av musikmixar för gruppträning och fitness center.

sjopolisen.se
Informationplats om Sjöpolis båtar i Sverige och världen

Balticinkasso.eu
Annorlunda ekonomitjänster anpassade för särskilda miljöer